Sähköauton akun kunto
Akkutesti sähköautoille

Luotettavat tulokset akun kunnosta vain 15 minuutissa

Akkutesti Sähköautoille

Luotettava arvio käytetyn sähköauton akun kapasiteetista, suorituskyvystä ja arvosta.

Oletko ostamassa tai myymässä käytettyä sähkö- tai hybridiautoa? Nyt voit selvittää sähköauton akun kunnon DEKRAn ainutlaatuisella akkutestillä. Testaamme akun kunnon ja annamme siitä arvion asteikolla 0 - 100, vain 15 minuutissa.
On yhä tärkeämpää pystyä arvioimaan nopeasti sähköautojen akkujen kunto. Tarve on suurin ennen kaikkea käytettyjen sähköautojen kasvavilla markkinoilla, sillä akkua pidetään sähköauton kalleimpana komponenttina. Tämän vuoksi akun kunto eli jäljellä oleva kapasiteetti on ratkaiseva tekijä sähköauton arvon määrittämisessä.

Ratkaisumme tarjoaa riippumattoman tuloksen akun kunnosta, johon voit luottaa, kun käytät, ostat tai myyt käytettyä sähköautoa.

Pasi Lahikainen, toimitusjohtaja, DEKRA Katsastus Oy
DEKRAn testauslaitoksessa testataan uusien sähköautojen akkuja, jotta saadaan alkuperäinen arvo akun kunnosta. Tulokset syötetään tietokantaan ja niitä käytetään patentoidun algoritmin laskemiseksi. Jokainen sähköauto on yksilöllinen, ja jokaisen automallin on läpäistävä viikon ajan tiukat testit DEKRA:n kehitysyksikössä Saksassa.

Nopea

Akun kunnon testaaminen kestää vain 15 minuuttia ja tarjoaa erinomaisen tarkkuuden verrattuna testin kestoon, laajan tietokantamme sekä patentoidun algoritmimme ansiosta.

Riippumaton

Emme ole riippuvaisia valmistajan datasta tai myyjältä saaduista tiedoista. Meidän kokeneet asiantuntijamme toimivat itsenäisesti ja suorittavat ainutlaatuisen, varmistettavissa olevan ja patentoidun testimme reaaliaikaisen, testin aikana saadun datan perusteella.

Läpinäkyvä

Yksinkertainen ja läpinäkyvä testiprosessimme koostuu kolmesta vaiheesta: yhdistä, kiihdytä ja raportoi. Testi mittaa akun jäljellä olevan kapasiteetin ja testitulokset ovat välittömästi saatavilla sähköpostitse.

Akkutestin 4 vaihetta

Vain 15 minuutissa ja neljässä vaiheessa, voit määritellä käytetyn sähköauton akun kapasiteetin web-pohjaisella sovelluksellamme:
Akkutestin ensimmäinen vaihe
Vaihe 1: Valmistautuminen

DEKRAn Akkutesti web-applikaatio avataan älypuhelimella ja auto yhdistetään ajoneuvon tiedonsiirtoliittymään.

Akkutestin Toinen Vaihe
Vaihe 2: Testi

Auton yleisten ajoneuvotietojen syöttämisen jälkeen järjestelmämme noutaa tarvittavan diagnostisen datan varmistaakseen auton yleisen testivalmiuden.

Akkutestin Kolmas Vaihe
Vaihe 3: Dynaaminen testi

Tässä vaiheessa on aika siirtyä ratin taakse, sillä suorituskykydata voidaan kerätä vain sähköauton ollessa liikkeellä. Pikainen, noin 100 metrin kiihdytys riittää tarpeellisen datan keräämiseksi.

Akkutestin Neljäs Vaihe
Vaihe 4: Raportti

Arviointi on valmis muutamassa minuutissa ja näyttää jäljellä olevan akun kapasiteetin selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa, josta saat raportin sähköpostitse.

Turvaa käytettyjen sähköautojen kauppaan
DEKRAn akkutestillä voidaan paitsi mitata tarkasti akun kuntoa, myös antaa selkeä ja vertailukelpoinen tulos akun todellisesta kapasiteetista. Testitulos kertoo, missä vaiheessa akun hajoamisprosessi on. Näin testituloksia voidaan verrata eri sähköautojen välillä, mikä tarjoaa käytetyn sähköauton ostajille ainutlaatuisen mahdollisuuden vertailla luotettavasti eri sähköautoja keskenään.
DEKRA:n akkutesti tulee olemaan käytetyn sähköauton arvioinnissa yhtä tärkeä kuin nykyinen tuoteseloste. Tieto, joka on korvaamaton käytettyä sähköautoa ostettaessa.

Kysymyksiä ja vastauksia akkutestistä

Tutustu alla oleviin yleisimpiin kysymyksiin ja vastauksiin DEKRAn akkutestistä.
Mitkä tekijät vaikuttavat sähköauton akun ikääntymiseen?
Kun akku ikääntyy, sen kapasiteetti laskee vähitellen, vaikuttaen ajoneuvon toimintasäteeseen. Lisäksi sähköauton ajoakun ikääntyminen merkitsee akun ominaisuuksien heikkenemistä. Korkeat ja matalat lämpötilat, ylilataus (korkea jännite), syväpurkaus (alhainen jännite), ja suuret latausvirrat vaikuttavan sähköauton akun kuntoon ja siten sen kapasiteettiin.
Miksi on tärkeää tietää sähköauton akun jäljellä oleva kapasiteetti?
Miten DEKRAn sähköautojen akkutesti eroaa muista testeistä?
Onko testaamista varten joitain edellytyksiä?
Miten testi tarkalleen toimii?
Mitä raportti sisältää ja miten saan sen?
Mille ajoneuvotyypeille voidaan tällä hetkellä toteuttaa akkutesti?

Kysy lisää tai sovi demo

Haluatko tietää lisää tai nähdä itse miten DEKRAn akkutesti toimii?
Täytä yhteydenottolomakkeemme, jolla voit kysyä lisätietoja tai pyytää asiantuntijaamme ottamaan sinuun yhteyttä demo-akkutestin sopimista varten.