Tähtikatsastus on nyt DEKRA Katsastus Oy

Tähtikatsastus on nyt DEKRA Katsastus Oy

07. lokak. 2021 Ajoneuvojen katsastus

DEKRA ostaa Tähti Katsastus Oy:n

Maailmanlaajuinen ykkönen aloittaa ajoneuvojen katsastukset Suomessa

Kansainvälinen asiantuntijaorganisaatio DEKRA astuu Tähti Katsastus Oy:n oston myötä ajoneuvojen katsastusmarkkinoille Suomessa. Tähti Katsastuksen kuusi asemaa, joista suurin osa sijaitsee Itä-Suomessa, tulevat toimimaan lähtökohtana DEKRAn ajoneuvojen katsastustoiminnan kasvattamiselle maassa DEKRA Katsastuksena.
  • Kuusi katsastusasemaa lähtökohtana kasvulle maassa
  • Laajentumista suunnitteilla myös Tanskassa ja Ruotsissa
  • DEKRA toimii ajoneuvojen katsastuksessa 23 maassa ympäri maailmaa
"Ajoneuvojen katsastuksen maailman johtavana toimijana odotamme innolla osaamisemme tuomista Suomeen", sanoo DEKRAn hallituksen jäsen ja operatiivinen johtaja Stan Zurkiewicz. "Liikenneturvallisuus riippuu teknisesti hyvässä kunnossa olevista ajoneuvoista, ja määräaikaiskatsastukset ovat keino varmistaa, että ajoneuvot ovat turvallisia. DEKRAlla on lähes vuosisadan kokemus tältä alalta. Meille on kunnia tuoda korkealaatuinen palvelumme ja rehellisyyden maineemme uusille asiakkaillemme Suomessa."
Ajoneuvojen katsastus on nykyään Suomessa monien pienten ja alueellisten toimijoiden markkina-alue. Tähti Katsastus on perustettu vuonna 2012. DEKRA on ostanut yrityksen ja sen kuusi asemaa 1. lokakuuta alkaen. Työntekijät ovat siirtyneet DEKRAn palvelukseen, mukaan lukien yrityksen perustaja ja omistaja Pasi Lahikainen.
"Toivomme Suomessa toistavamme menestystarinan, joka on ollut ajoneuvojen katsastustoimintamme menestystarina Ruotsissa ja Tanskassa", sanoo Peter Laursen, DEKRAn varatoimitusjohtaja ja Luoteis-Euroopan alueen johtaja. Ruotsissa DEKRA aloitti vuonna 2011 muutamalla katsastusasemalla; nykyään katsastusasemia on 76 eri puolilla maata. Vastaavasti Tanskassa liiketoiminta on kasvanut kuudesta asemasta vuonna 2018 yli 50 asemaan ja nykyisin markkina-asemaan numero kaksi. "Suunnitelmamme on kasvattaa DEKRAn ajoneuvojen katsastusliiketoimintaa merkittävästi Suomessa sekä Ruotsissa ja Tanskassa", Laursen lisää.
"DEKRA tarkastaa maailmanlaajuisesti 27 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa, mikä on enemmän kuin mikään muu organisaatio", sanoo Christoph Nolte, varatoimitusjohtaja ja DEKRAn ajoneuvotarkastusyksikön johtaja. "Nykyään toimimme aktiivisesti 23 maassa eri puolilla maailmaa, Ruotsista Etelä-Afrikkaan, Yhdysvalloista Uuteen-Seelantiin." Viimeisimpiä lisäyksiä olivat Meksiko ja Chile, joissa ensimmäiset DEKRAn katsastusasemat avattiin aiemmin tänä vuonna.