Vauriotutkimukset

Materiaalitutkimusta pintaa syvemmältä

Vauriot syntyvät usein varoittamatta. Viallisen laitteen tai putkiston osan voi vaihtaa, mutta takaako tämä toimenpide sen, että sama vika ei enää toistu tai että työympäristö on turvallinen?

Jos vauriot ovat toistuvia, korjaustoimenpiteillä ja prosessien alasajoilla voi olla merkittäviä taloudellisia vaikutuksia yrityksellesi. Järjestelmällinen ja perinpohjainen vaurioanalyysi on vaurioiden ehkäisyn tärkein osa-alue. Ymmärtämys materiaaleista ja prosesseista on välttämätöntä, kun haet faktoja vaurion synnystä. DEKRAn puolueeton ja faktoihin perustuva tutkimus on ehdotonta esimerkiksi kiista- ja vastuutapauksissa.

Vauriotutkimuksen tarkat analyysit

Teemme tarkat analyysit materiaaleista, tuotteesi ominaisuuksista ja rakenteesta. Suoritamme vaurioanalyysit ja selvitämme vaurion syyt sekä tarvittaessa varmistamme tuotteesi ja materiaalisi ominaisuudet tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa, niin materiaalivalinnassa, tuotekehityksessä kuin vauriotapauksissakin.
DEKRAn modernin testauslaitteiston, vankan osaamisen ja laajan verkoston ansiosta saat luotettavat vaurioselvitykset, alkuaineanalyysit kuin muutkin testaukset nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Toimialat ja referenssit

Toimialat ja referenssit

Riippumatta toimialasta tai metallityypistä, autamme mielellämme vaurioselvityksessä. Olemme palvelleet asiakkaitamme useilla eri teollisuuden aloilla mm. seuraavissa käyttökohteissa:
  • Kattilat, säiliöt ja putkistot
  • Hitsatut rakenteet
  • Moottorit ja pyörivät laitteet, laakerit, voimansiirtokomponentit
  • Lämmönsiirtimet
  • Nostolaiteet, kuljettimet, ajoneuvot ja koneet
  • Rikkipesurit, savukaasulaitteistot

Vauriotutkimuksen palvelut
Metallurgiset palvelut

Metallurgiset palvelut

Tutkimme murtumismekanismin, särönetenemismuodon sekä identifioimme vaurion alkupaikan valo- ja elektronimikroskoopeilla (SEM). Materiaalista tutkimme myös faasit, raerakenteen ja -koon.
Analyysipalvelut
Rikkovat testauspalvelut
Suunnittelu ja raportointi