Selaimesi on vanhentunut

Internet Explorer ei ole enää tuettu. Vaihda selainta verkkosivuston käyttökokemuksen parantamiseksi.

Vauriotutkimukset

Materiaalitutkimusta pintaa syvemmältä

Vauriot syntyvät usein varoittamatta. Viallisen laitteen tai putkiston osan voi vaihtaa, mutta takaako tämä toimenpide sen, että sama vika ei enää toistu tai että työympäristö on turvallinen?

Jos vauriot ovat toistuvia, korjaustoimenpiteillä ja prosessien alasajoilla voi olla merkittäviä taloudellisia vaikutuksia yrityksellesi. Järjestelmällinen ja perinpohjainen vaurioanalyysi on vaurioiden ehkäisyn tärkein osa-alue. Ymmärtämys materiaaleista ja prosesseista on välttämätöntä, kun haet faktoja vaurion synnystä. DEKRAn puolueeton ja faktoihin perustuva tutkimus on ehdotonta esimerkiksi kiista- ja vastuutapauksissa.

Vauriotutkimuksen tarkat analyysit

Teemme tarkat analyysit materiaaleista, tuotteesi ominaisuuksista ja rakenteesta. Suoritamme vaurioanalyysit ja selvitämme vaurion syyt sekä tarvittaessa varmistamme tuotteesi ja materiaalisi ominaisuudet tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa, niin materiaalivalinnassa, tuotekehityksessä kuin vauriotapauksissakin.

DEKRAn modernin testauslaitteiston, vankan osaamisen ja laajan verkoston ansiosta saat luotettavat vaurioselvitykset, alkuaineanalyysit kuin muutkin testaukset nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Vaurioiden tutkinnasta ja analyyseistä saatavat edut

  • Virhe- ja perimmäinen syyanalyysi auttavat ehkäisemään toistuvia vikoja ja ylläpitämään resurssien eheyttä.

  • Lisää laitosten ja tuotteiden luotettavuutta ja turvallisuutta.

  • Riippumaton analyysi selkeyttää vastuukysymyksiä.

  • Hanki nopeita ja luotettavia tuloksia tarkkojen, huippuluokan testaustekniikoiden avulla.

Toimialat ja referenssit

Failure Investigations and Analyses

Toimialat ja referenssit

Riippumatta toimialasta tai metallityypistä, autamme mielellämme vaurioselvityksessä. Olemme palvelleet asiakkaitamme useilla eri teollisuuden aloilla mm. seuraavissa käyttökohteissa:

  • Kattilat, säiliöt ja putkistot
  • Hitsatut rakenteet
  • Moottorit ja pyörivät laitteet, laakerit, voimansiirtokomponentit
  • Lämmönsiirtimet
  • Nostolaiteet, kuljettimet, ajoneuvot ja koneet
  • Rikkipesurit, savukaasulaitteistot

Vauriotutkimuksen palvelut

Metallurgiset palvelut

Tutkimme murtumismekanismin, särönetenemismuodon sekä identifioimme vaurion alkupaikan valo- ja elektronimikroskoopeilla (SEM). Materiaalista tutkimme myös faasit, raerakenteen ja -koon.

Analyysipalvelut

Analysoimme perusaineen, erilaisten korroosiotuotteiden, partikkeleiden ja kerrostumien koostumuksen alkuaineanalysaattoreilla (SEM/EDS, OES ja XRF), ja arvioimme materiaalin soveltuvuuden käyttöolosuhteisiin.

Rikkovat testauspalvelut

Varmistamme materiaalien mekaaniset ominaisuudet modernien testauslaitteiden avulla ja arvioimme materiaaliominaisuuksien vaikutusta vaurion syntyyn ja laajuuteen.

Suunnittelu ja raportointi

Laadimme tutkimussuunnitelman ja kustannusarvion tapauskohtaisesti ja avustamme tarpeen mukaan näytteenotossa. Vaurioanalyyseistä ja materiaalitutkimuksista laaditaan selkeä ja johdonmukainen, kirjallinen raportti, sisältäen löydökset ja päätelmät.

Jaa sivu