Radiografinen tarkastus (RT), korroosiokuvaus

Materiaalien radiografinen tarkastus

DEKRAn radiografisilla tarkastuksilla (RT) tutkitaan perusmateriaaleissa, hitseissä, muutosvyöhykkeissä (HAZ) tai mahdollisesti vaarallisten laitteiden rakenteissa ja putkistoissa olevia vaurioita.

Tietoja radiografisesta tarkastuksesta

Materiaalien radiografinen tarkastus (RT) on ainetta rikkomaton tarkastusmenetelmä, jossa tutkitaan näytteen koko tilavuus. Röntgensäteiden tai gammasäteiden avulla saadaan näytteestä röntgenkuva, jossa näkyy paksuuden muutokset tai vauriot (näytteen pinnalla ja rakenteessa). Röntgenkuvat tuotetaan röntgenputkella ja gammasäteet isotoopilla.
Laadun valvomiseksi teemme materiaalien radiografisia tarkastuksia valmistuksen ja hitsauksen aikana, sekä mm. komponenttien ja valujen tarkastuksia. Lisäksi saat meiltä radiografisia tarkastuksia mm. hitsausvirheiden, korroosion sekä vaikkapa putkiston tukkeutumien havaitsemiseksi.
Tarkastuksessa havaitaan kaikki halkeamat, kuona, huokoset ja huokoisuus, sulkeumat ja fuusioiden puute. DEKRAlla on erilaisia isotooppilähteitä ja röntgenlaitteita kuten:
  • Se75 Isotooppi teräkselle 5-20mm
  • Ir192 Isotooppi teräkselle 10-75mm
  • Röntgenkuvat teräkselle eri paksuuksia varten
DEKRAn radiografista tarkastusta suorittavat NDT-tarkastajat on sertifioitu SFS-EN-ISO 9712:n ja SNT-TC-1A:n mukaisesti.